Verwonder, speel en groei!

Een bijzonder initiatief van de makers van dé zorginnovatie: de TovertafelOntwikkeld voor en door kinderen in de zorg en het speciaal onderwijs. De nieuwe ‘magische tafel’ van Sprout bestaat uit projecties van serious games op tafel of vloer. Het heeft als voornaamste doel om kinderen te laten bewegen en samen te spelen. Het creëert rust voor een kind en een groep.

Onderzoek staat bij Sprout centraal. Niet alleen is de eerste Tovertafel ontstaan uit het promotieonderzoek van Hester Le Riche; aan alle producten gaat een grondig ontwerpproces vooraf. Ze maken gebruik van de co-designmethode: in samenwerking met partners in zorg en onderwijs onderzoeken we waar de behoeften liggen van kinderen met verschillende uitdagingen in verschillende (zorg)omgevingen.

Sprout in het (speciaal) onderwijs

Onrust in de klas belemmert niet alleen je les, maar ook de ontwikkeling van je kinderen. Sprout helpt om kinderen met hun volle aandacht bij een spel en leerervaring te betrekken en ondersteunt hiermee de groei van de kinderen. Ieder op zijn eigen manier en met een hoop plezier!

Sprout in het ziekenhuis

Eenzaamheid komt veel voor bij kinderen die voor langere tijd of veelvuldig in het ziekenhuis verblijven. Ze moeten veel wachten, zijn soms fysiek beperkt of kunnen niet in alles meekomen. Sprout biedt hen een plek en activiteit waar zij samen kunnen komen om te spelen, te bewegen en te ontspannen op een actieve en leuke manier.

Interesse? Bekijk hier de website van Sprout.