De overgang naar PVF of persoonsvolgende financiering heeft ook voor jouw voorziening een grote impact. Met PVF staat de cliënt centraal. Net daarbij helpt Sirvo. Het softwareplatform start vanuit de cliënt en maakt zo je kerntaak – zorg dragen voor je cliënt – beter haalbaar.

Wat is PVF?

PVF staat voor Persoonsvolgende Financiering. Het is een nieuwe vorm van financiering voor personen met een handicap. Een instelling krijgt niet langer een subsidie op basis van het aantal cliënten, maar de cliënt krijgt zelf de beschikking over een bepaald budget, dat hij/zij naar eigen keuze kan inzetten. Dat maakt dus dat de subsidiëring verschuift van aanbodgestuurd naar vraaggestuurd.

De PVF is nu al ten dele geïntroduceerd. Vanaf 1 januari 2018 is het de bedoeling dat PVF overal wordt uitgerold. Het is met andere woorden belangrijk om tegen dan helemaal klaar te zijn voor deze evolutie.

Focus op de cliënt

Sirvo is een softwarepakket dat een totaaloplossing biedt voor cliëntenadministratie, cliëntenzorg en personeelsplanning. Het stelt je in staat om op een efficiënte, snelle en eenvoudige manier de informatiestroom te registreren, visualiseren, managen en te exporteren.

“Sirvo wil dat zorgverleners zoveel mogelijk tijd kunnen doorbrengen met hun cliënten”

Als voorziening vertrek je het liefst vanuit het perspectief van je cliënt, al lijkt dit niet altijd even gemakkelijk. Er komt heel wat bij kijken, alles moet tot in de puntjes georganiseerd zijn en je moet kunnen anticiperen op de behoeften van je cliënt. Hierbij kan Sirvo je helpen. Krijg meer tijd voor je cliënt dankzij de mogelijkheden die Sirvo te bieden heeft: dossiers centraliseren en ter beschikking stellen naargelang de functie, administratie automatiseren, paperless werken. Zeg vaarwel tegen papieren dagboeken in jouw team.

Sirvo: ontstaan vanuit PVF

Sirvo is volledig opgebouwd rond PVF. Het platform is immers ontstaan uit een nood naar cliëntgericht werken. Sirvo stelt je in staat te werken met je cliënt in plaats van voor je cliënt. Dat lijkt een kleine nuance, maar toch is het een cruciaal verschil. Door de administratie te verlichten en volop te gaan voor digitale automatisatie, krijg je immers tijd om te doen waar het echt om draait: zorg dragen voor je cliënt. Sirvo biedt voorzieningen zoals die van jou een totaalpakket aan waarmee je tijd kan besparen.

Bovendien kan je alle belangrijke informatie over je cliënt in 1 muisklik raadplegen, zowel als zorgverlener als andere betrokken personen. Dat vergemakkelijkt de communicatie met je cliënt en zijn/haar entourage.

“Sirvo brengt alles en iedereen die betrokken is bij zorg bij elkaar, van verpleging tot therapeut, van chauffeur tot schoonmaker.”

Dankzij Sirvo kan je:

  • Meer tijd besteden aan de juiste zorg, met minder administratie;
  • Eenvoudiger en daardoor kwalitatiever opvolgen;
  • Vlotter en beter communiceren met je cliënt en collega’s;
  • Papieren communicatie verminderen;
  • Makkelijker de zorg opvolgen, evalueren en opbouwen.

Meer weten?

Lees meer over Sirvo of neem contact op met ons.
Mogen we bij jou op de koffie komen om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken?

Contacteer ons